Hitman Fotografie / Tekst & Beeld

8. (Aan)kleding 

8. (Aan)kleding

Heel belangrijk is natuurlijk de kleding en aankleding op de dag van het huwelijk.
Om te beginnen moet de kleding van hem en haar goed op elkaar zijn afgestemd. Dat lijkt makkelijker dan het is, want vaak mag de bruidegom niets van de jurk weten, maar moet hij wel zijn pak en accessoires kiezen. Een tussenpersoon in de vorm van een moeder, zus of vriendin kan dan uitkomst bieden.

Volkomen terecht gaat de meeste aandacht voorafgaand aan het huwelijk, maar ook op de dag zelf uit naar hoe de bruid er uit ziet. Toch is een bruidegom in een goed passend pak van doorslaggevend belang voor een evenwichtig beeld. Zorg dus voor voldoende aandacht en start op tijd met zoeken en passen.

Kleding is zo persoonlijk dat hier in dit handboek gaan tips kunnen worden gegeven. Er zijn voldoende ateliers en bruidsmodezaken die hier kunnen helpen. Wel kan ik vanuit mijn ervaring nog wat mogelijk belangrijke dingen noemen.

• De kwaliteit van een stof, zowel voor hem als voor haar, is van groot belang. Mooie stof glimt niet te erg, valt mooi en blijft heel.
• Te veel is niet goed. Een blote hals is vaak mooier dan ook nog eens grote oorbellen, armbanden, ringen en een hanger erbij.
• Kleding die een half jaar eerder goed zat, kan nu knellen of afzakken!
• Zorg dat je je lekker voelt in wat je draagt.

Naast kleding en accessoires is er natuurlijk make-up en een kapper nodig. Plan dit allemaal zo in dat er voldoende tijd is. Zo wordt stress voorkomen! Een proefkapsel en eventueel proef make-up komt vaak voor en is aan te raden als je hier onzeker over bent.

Versiering
Hier kunnen ceremoniemeester, ouders en vrienden zich in uitleven. Geef wel duidelijk instructies, zodat niet overal roze ballonnen hangen als dat niet je favoriete kleur is. Het is gebruikelijk om het ‘bruidspersoneel’ een budget te geven om de verschillende locaties te versieren.

Door de lens van de fotograaf
Overduidelijk het belangrijkste aspect voor de fotograaf. Voorwaarde voor mooie platen is immers een stralend bruidspaar! Bedenk wel dat, hoe afgezaagd dit ook mag klinken, echte schoonheid van binnen zit. Bruiden in leren broek, spijkerbroek, afzakjurk, net te krappe jurk, littekens, bleke smoeltjes of mannen in teletubbie-pak, het maakt niet uit, als je maar straalt, geniet en je goed voelt!

copyright Laurens Hitman

Website by Tomston